Skip to main content

Werkwijze muurschilderingen

Uw wensen worden goed doorgesproken voordat de muurschildering gerealiseerd wordt. Als u nog geen helder beeld heeft van wat u wilt, kunnen we ideeën uitwisselen. Dit kan telefonisch, per e-mail of eventueel door een bezoek, mits de afstand en uw budget het toelaat.

Ondergrond

In principe is elke ondergrond mogelijk, ook muren met structuur en behang. Meer informatie over structuurwanden vind u op de structuurverf/spachtelputz pagina.

Als de muur opnieuw gestuct is, dient deze eerst met voorstrijk behandeld te worden om te voorkomen dat de muur teveel verf opzuigt. Vervolgens twee lagen latex met een vachtroller aanbrengen geeft de beste ondergrond voor een muurschildering. Waterafstotende/ reinigbare muurverven kunnen in sommige gevallen een minder mooi resultaat geven afhankelijk van het te schilderen ontwerp. Het resultaat is deels afhankelijk van de ondergrond, vraag dus gerust naar de mogelijkheden voor uw schildering/ondergrond.

Plafonds en schuine wanden beschilder ik niet.


Een op maat gemaakt paneel van MDF kan ook uitkomst bieden. Als u dit op de muur monteert is het net of het op de muur is geschilderd. U kunt ook kiezen voor een schilderij op canvas doek. Het grote voordeel van de laatste twee mogelijkheden is dat u het naar uw volgende woning kan meenemen.

Ontwerp

In de ontwerpfase stemmen we een ontwerp af dat geheel voldoet aan uw wensen. U kunt een afbeelding/ontwerp aanleveren dat klaar is om geschilderd te worden, dit is het meest voordelig. Sommige ontwerpen hoeven niet exact aangeleverd te worden, zoals een boom met vlinders, deze behoren tot het standaard portfolio.

Tegen een geringe prijs kunt u een ontwerp laten maken door BIM. Het ontwerp wordt op schaal getekend. Uw wensen worden eerst goed doorgesproken. Na ontvangst van het ontwerp is er ook gelegenheid tot verbetering. Vaak is het in één keer goed, soms is er nog een verbeterronde nodig. Als u meer verbeterrondes wenst, kan dit uiteraard ook.

Het kan ook zijn dat u wel een idee heeft, maar nog niet de precieze invulling. In dat geval kunt u het beste uw budget aangeven of werken we vanuit een prijsindicatie om vervolgens het geheel af te stemmen naar uw voorkeur. Kleuren kunnen worden aangepast, figuren en elementen toegevoegd of juist weggelaten. Misschien wilt u bepaalde elementen laten terugkomen elders in de kamer of de naam van uw kind erin verwerkt? Alles is mogelijk.

Prijs

De prijs wordt vooraf afgesproken en is gebaseerd op onderstaande factoren:

  • ontwerp/afbeelding zelf aanleveren of laten maken door BIM
  • ondergrond (materiaal/structuur en kleur) Structuur is over het algemeen bewerkelijker om te beschilderen dan een gladde muur.
  • ontwerp (stijl, mate van detail, aantal kleurvlakken en nuanceringen)
  • formaat van de schildering (grootte is minder bepalend dan mate van detail, zo is één groot figuur goedkoper dan meerdere kleine)
  • lokatie (reisafstand vanaf Amstelveen, eventueel parkeerkosten)

Als u al een beetje weet wat u wilt, kunt u hier een prijsindicatie aanvragen.


 

Voor en tijdens het schilderen

Als u akkoord gaat met de prijsopgaaf, plannen we een datum waarop de muurschildering gemaakt wordt. Bij aankomst op de schilderdag kunt u eventueel nog kleine aanpassingen maken in positie en kleurnuance. Het handigst is om eerst de meubels te laten komen (indien van toepassing), zodat de schildering er op afgestemd kan worden. Ik schilder niet in koude ruimtes, maar bij kamertemperatuur en niet tijdens een verbouwing. Graag de dichtsbijzijnde kraan/wastafel met warm water beschikbaar stellen. Verder heeft u er geen omkijken naar. De vloer hoeft u zich geen zorgen om te maken, deze wordt indien nodig afgedekt.

De schilderingen worden gemaakt met Acrylverf. Deze verf is volkomen geurvrij en snel droog. Babies en zwangere vrouwen kunnen gewoon aanwezig zijn in de kamer. Dezelfde avond in de kamer slapen is dus ook geen probleem. Indien u wilt kan er een extra beschermlaag aangebracht worden met een vernis. Dit is echter niet nodig, ook zonder vernis blijft u jarenlang plezier hebben van uw muurschildering.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, neem contact op!

prijs muurschildering

muurschildering glasvliesbehang structuur

Muurschildering op glasvliesbehang

werkwijze muurschildering

Ontwerp door BIM Muurschildering

 

ontwerp laten maken door BIM Muurschildering

Ontwerp door BIM Muurschildering