Werkwijze muurschilderingen

Uw wensen worden goed doorgesproken voordat de muurschildering gerealiseerd wordt. Als u nog geen helder beeld heeft van wat u wilt, kunnen we ideeën uitwisselen. Dit kan telefonisch, per e-mail of eventueel door een bezoek, mits de afstand en uw budget het toelaat.

 

Ondergrond

In principe is elke ondergrond mogelijk, ook muren met structuur. Meer informatie hierover vind u op de structuurverf/spachtelputz pagina.

 

Op glad gestucte muren latex (of andere gewone muurverf) aanbrengen met een vachtroller geeft het mooiste resultaat voor de schildering. Dan is de muur wat ruwer waardoor de verf beter 'pakt' en de schildering een mooiere dekking heeft. Glad gestucte muren kunnen dus beter niet met latex gespoten worden of zeer glad geschilderd worden met een fijne roller.

Als de muur opnieuw gestuct is, dient deze eerst met voorstrijk behandeld te worden om te voorkomen dat de muur teveel verf opzuigt. Liever geen waterafstotende/ reinigbare muurverven, dit kan een minder mooi resultaat geven afhankelijk van het te schilderen ontwerp. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw schildering/ondergrond.

Plafonds en schuine wanden beschilder ik niet.


Een op maat gemaakt paneel van MDF kan ook uitkomst bieden. Als u dit op de muur monteert is het net of het op de muur is geschilderd. U kunt ook kiezen voor een schilderij op canvas doek. Het grote voordeel van de laatste twee mogelijkheden is dat u het naar uw volgende woning kan meenemen. Over behang schilderen kan ook, mits het goed vastzit.

 

 

Ontwerp

In de ontwerpfase stemmen we een ontwerp af dat geheel voldoet aan uw wensen. U kunt een afbeelding/ontwerp aanleveren dat klaar is om geschilderd te worden, dit is het meest voordelig. Sommige ontwerpen hoeven niet exact aangeleverd te worden, zoals een boom met vlinders, deze behoren tot het standaard portfolio.

Tegen een geringe prijs kunt u een ontwerp laten maken door BIM. Het ontwerp wordt op schaal getekend. Uw wensen worden eerst goed doorgesproken. Na ontvangst van het ontwerp is er ook gelegenheid tot verbetering. Vaak is het in één keer goed, soms is er nog een verbeterronde nodig. Als u meer verbeterrondes wenst, kan dit uiteraard ook.

Het kan ook zijn dat u wel een idee heeft, maar nog niet de precieze invulling. In dat geval kunt u het beste uw budget aangeven of werken we vanuit een prijsindicatie om vervolgens het geheel af te stemmen naar uw voorkeur. Kleuren kunnen worden aangepast, figuren en elementen toegevoegd of juist weggelaten. Misschien wilt u bepaalde elementen laten terugkomen elders in de kamer of de naam van uw kind erin verwerkt? Alles is mogelijk.

 

 

Prijs

Als u een exact ontwerp heeft aangeleverd, kan de prijs worden gegeven. Indien het ontwerp nog niet vast staat, spreken we eerst een prijs af voor het maken van het ontwerp en uw budget/de prijsindicatie voor de muurschildering.

Zodra het ontwerp is vastgesteld kan de definitieve prijs voor de muurschildering worden bepaald. Indien het schilderen toch langer duurt, betaalt u niets extra. De prijs is onder andere afhankelijk van de ondergrond (zowel structuur als kleur), grootte van de schildering, mate van detail (veel kleurvlakken) en de lokatie (afstand en eventuele parkeerkosten). Zo is één groot figuur goedkoper dan meerdere kleine figuren.
Als u een bepaald budget heeft kunnen we vaak een passend ontwerp maken. Als u al een beetje weet wat u wilt, kunt u hier een prijsindicatie aanvragen.


 

Schilderen

Als de prijs berekend is en u akkoord bent, plannen we een datum waarop de muurschildering gemaakt wordt. Het handigst is om eerst de meubels te laten komen (indien van toepassing), zodat de schildering er op afgestemd kan worden. Bij aankomst op de schilderdag kunt u eventueel nog kleine aanpassingen maken in positie en kleurnuance. Verder heeft u er geen omkijken naar. De vloer hoeft u zich geen zorgen om te maken, deze wordt indien nodig afgedekt.

De schilderingen worden gemaakt met hoogwaardige Acrylverf. Deze verf is volkomen geurvrij en snel droog. Babies en zwangere vrouwen kunnen gewoon aanwezig zijn in de kamer. Dezelfde avond in de kamer slapen is dus ook geen probleem. Indien u wilt kan er een extra beschermlaag aangebracht worden met een vernis. Dit is echter niet nodig, ook zonder vernis blijft u jarenlang plezier hebben van uw muurschildering.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, neem contact op!

muurschildering glasvliesbehang structuur

Muurschildering op glasvliesbehang

 

 

 

werkwijze muurschildering

Ontwerp door BIM Muurschildering

 

 

 

ontwerp laten maken door BIM Muurschildering

Ontwerp door BIM Muurschildering